tiistai 26. kesäkuuta 2012

Eläinpostaus(:

Eli oli viel pakko tulla tänää kirjottelee teille, ku tuli sellane hirvittävä kirjotusfiilis !:) Tässä postauksessa kerron teille hieman tarkemmin mun eläimistä, Fantista, Robista ja  Pentistä.

Mulla on siis omistuksessani hevonen nimeltään Hilpokki ja jota kutsutaan Pentiksi. Ikää on 14v (s.1998)Pentti on oikein kiva Suomenhevos ruuna, vaikka omaaki myös vähän huonoja tapoja:D Pentti ei esimerkiksi tykkää yhtää, jos sen karsinaa menee sitä rapsuttelee, jos sinne menee ni sieltä saattaa lähtee ilman sormia.. Tempperamenttinen tapaus siis: D Mutta laitumella erittäin mukava sitä haettaessa, jos siis hänellä on hyvä päivä;D Muuten kuitenki hoidettaessa ystävällinen ja mukava heppa(:
Pentti on  ollu nuorempana ravihevone, mutta nykysi harrastehevonen. Sillä on ihan sika makeeta hyppii esteitä, koska siit huomaa et seki tykkää siitä(: ! Kouluratsastuski menee, mutta se ei oo meijä kummankaa lemppari ratsastuslaji.
Vaikka Pentti nykyää onki tosi onnelline ja näi, ni se on elämänsä aikana kokenu aika paljo kaikkee tuskallista:/  Kuten monetmonet ähkyt, joista selvittii pelkillä lääkkeillä, mutta lokakuussa ähky yltyi nii pahaks, että Pentti jouduttii viemää Viikkii hevosklinikalle;/  Ja siel se sitte leikattii ja paranemis aika oli ihan sairaaaan pitkä.. Oli tuskallista kattoo ku omahevonen ei saanu viettää samanlaista elämää ku muut hevoset.. Se joutu olee aika kauan karsinassa ja pienen pienellä laitumella, koska tikit ois voinu aueta, jos se ois päässy juoksentelee ihan mite sattuu jne.. Mutta siitä onneks selvittii, ja ette arvaa kuinka ihana ja tärkee hetki se mulle oli ku 2kk päästä pääsin istumaa ees Pentin selässä leikkaukse jälkee ! Se oli jotai nii makeeta että huhhuh!(: Ja nyt ei oo ollu ähkyy sitte sen leikkauksen jälkee ollenkaa, ja toivotaa parasta, ettei tuukkaa, koska toista samanlaista leikkausta ei välttämättä hevonen kestä:/ Mut näillä näkymin näyttää hyvältä(:

Nimi; Hilpokki s. 5.6 1998
Emä; s.1982 Hilaria   Isä; s. 1987 Vispok



Ja sitte kerron teille Charmbulls Robinista(: Jota kutsutaa millo milläki nimellä, mutta yleisimmin, Ropiks.
Ropi on nyt 4v (2008) Rodultaan mopsi(: Ja tämä herra ei todellakaa täytä rodun ''vaatimuksia'' : D Ropi on eloisa, ja haluu olla mukana kaikessa toiminnassa oli se sitte siivousta tai telkkarin kattomista, aina pitää herran olla mukana joka hommassa ! ;D Ropi on myös ihan hirvittävän perso herkuille! Ja eihä niitä kahta isoa napittavaa silmäparia voi vastustaa..<3 Joten tulee sille aina sillon tällön jääkaapista annettuu jokune makkaran pala tai lihapulla:xD Ja siks ehkä Ropi painaaki hiema enemmä ku mopsin pitäis (ihannepaino 8kg Ropi painaa 10kg.. ) Ropin lempipuuhaa onki nukkumine ja syöminen, ja ennenkaikkea, ihmisten kaa olemine(:
Ropi on perusluonteeltaa sellane kiltti ja rauhallinen, eikä oikeesti tekis pahaa kärpäsellekää. Raukka ei osaa ees haukkuu, eli hyvä vahtikoira;) Ropi rakastaa olla ihmisten kaa, joten, mitä enemmän ihmisiä, sitä iloisempi hän on(:
Ropiki on kokenu kovia, tosin jo ollessaa alle vuoden.. Kävi pienehkö onnettomuus, nimittäi Olli astu vahingossa Ropin oikeen etutassun päälle;C Noh, jalka kipsattii ja sit ku se parantu ni kaikki oli taas sen 3v ihan hyvi: 3 Mut nyt on ilmenny taas uusii ongelmia, joide takii joudutaa ehkä syksyllä lopettaa Ropi;(
Ropilla on nimittäi kuulo jostai syystä heikentyny, ja se ei kai nää kovin hyvin:/ Ja se jalkaki on aika kipee sillä.. Ni ei oo kiva kattoo ku se kärsii kivuista: / Parempi sitte päästää se parempaa paikkaa..<3
Mutta, toivotaa että ei jouduta tekee tota lopetus juttuu.. Katsotaa mitä tää kesä tuo tullessaa: )



 Ja sitte tämä meijä nuorin mies(: Elikkä Tähtitaian Fantti, kutsutaa Fantiks/Räpsäks(: Rodultaan pitkäkarvannen Chihuahua, ikää vähä päälle 8kk, jos oikein laskin(: (s.2011) Fantti on todella ketterä, ja nopee vaikka onki ihan sika pieni(: Haluu osallistuu myöski ihan kaikkee toimintaa, ei tartte ku avata jääkaapin ovi, ni se juoksee salamana luokse ja tuijottaa ilmeellä; ''Enks mäki sais jotai(--:?'' Heh(--:
Fantin kaa touhuillaa millon mitäki, ulkona ja sisällä. Talvella sen kaa ei kovin pitkille lenkeille viitti lähtee, ku sen tassuja alkaa paleltaa ja muutenki tollaselle minille tulee ihan sika helposti kylmä! ; D Mutta joo, Fantti on tosi sosiaalinen koira, ja tosi utelias ! Vieraita tosin tämä vauva osaa haukkuu, toisin ku  Ropi;D Hehe. Mutta juu(: Tälläne siis tää meijä Räpsä !

Tähtitaian Fantti s. 20.9.2011
Emo; Tähtitaian Melina s. v 2009



Eli tälläsiä eläimii mulla(: Palautetta?? Ja antakaa ihmees postaus ehdotuksiii!! Niitä kaivataac:

Jiiihaaa !

Ihanaa, teitä lukijoita on jo 10!<3 Ja toi määrähä ei oo mitää verrattuna blogeihi, jossa lukijoita on oikeesti jotai satoja.. Mut musta toi on tosi kiva, et jo noinki moni lukee tätä mun blogiih(: Mutta joo, laitan tähä postauksee vähäse noit vanhoja kuvia (viime viikolta)
Mun viikko on alkanu ihan hyvin. Eilen duunasin jotai Ollin (mun pikkuveljen) kaa jotai randomii:DD:D:D Ja sitte syötii herkullista ruokaa, perunoita, kebakoita, pihvii ja makkaroita.. Namii<3 Sitte illemmalla kävin tallilla, ratsastelemassa Pentillä. Ensi harjasin sen tallinkäytäväl, mut se käyttäyty ihan oudosti;o Näykki itteää ryntäistä ja nosteli takajalkojaa ja pyöri ihan hirveesti.. Ehdin jo säikähtää et sillä on TAAS ähky, mut ei onneks ollu. Sillä tais vaa olla nii paljo energiaa et se sen takii pyöri, koska sitte ku lähettii maastoo, ni ei se siel enää ollu nii kummalline. Maastos oli aivan ihanaa, laukattii Penttisen kaa ja köpöteltii osa matkasta(: Loppumatkasta tosin alko sataa ihan kaatamalla vettä! Joten päätettii ravata tallille.
Sitte illalla ku olin kotona ni ei kauheesti ollu mitää tekemistä, soittelin kitaraa ja olin koneel^^
Ja mulla on iha hirvee ikäwä taas Jensamussuu, onneks nähää tänää, ku on ratsastustunti ! Enne sitä kuitenki varmaa meen Tessan kaa hesee (: Ku se tulee tänäää vähäks aikaa kylille ! Jaja en oo tänää viel ehtiny tekee paljoo mitää mainitsemisen arvoista, paitsi että oon yrittäny saada äitii suostuu napalävistyksee. Oikeesti, mä niiin haluisin sellasen! Mut arvatkaa 2 kertaa tykkääks äiti ideasta-.- Siiis tottakai ymmärrän, et äiti ei haluu et joudun kärsii kaikist tulehduksista ja kudosnesteistä ja blaablaa..  Mut oikeesti se ois nii kiva juttu jos saisin.. Mut eipä mulla muuta ! Postaan taas joku pv(: Heips !



Jos jolleki jäi epäselväks, ni tälläsen napakorun haluisin(:



Anteeks, tota ei pystyny kääntää;/