lauantai 6. huhtikuuta 2013

Lävistyksistä

Moikka  ! Halusin tulla kirjottelee teille lävistyksistä, koska mulla on jo suunnillee vuoden ollu sellane haave, et saisin jonku muunki lävistyksen, ku korvikset -.- Mutta siis, mulla on tällä hetkellä 5 korvista ja hammaskoru, mut se ei kyllä ole lävistys.. :D Mut mä niiin oikeesti haluisin joko huulikorun tai napakorun. Harmi vaa, et mulle on tehty harvinaisen selväks, että en saa mitää semmosii ennen ku täytän 18v. Oikeesti, 18v?! Emmä jaksa nii kauaa odottaa.





Huulikoru

+ Näkyvä lävistys
+ Sopii lähes kaikille
+ Kivan näköinen !
+ Ei kasva ulos (?)
+ Kuulemieni perusteella ottaminen ei satu hirveesti
- Voi hangata ienrajaa/hampaita, lisäksi voi vahingoittaa hammaskiillettä.
- Jos jostain syystä sen joskus joutuisi ottamaan pois, jäisi huuleen ikävän näköinen jälki/reikä
- Paranemisaika 2-3kk
- Tulehtumisriski


Napakoru

+ Saa piiloon (vaatteiden alle) eikä siis ole näin este joillekin aloille pääsemisessä. 
+ Todella suosittu koru korvakorujen lisäksi
- Paranemisaika 6-12kk 
- Tulehtumisriski kesällä erittäin suuri
- Voi kasvaa ulos


Siinä ny vähä plussaa miinusta noista koruista :D 
Onkos teillä napakorui tai huulikorui?
Sattuko niiden ottaminen kuinka paljon asteikolle 1-10?
Onko tulehtunu? 
Minkä ikäsenä otitte?

Ois tosi kiva, jos vastaisitte noihi kysymyksii :) Koska en todellakaa osaa päättää, että kumman ottais, vai otanko  yhtää mitää :D Hah :') !

Heihei <3

@Insah



21 kommenttia:

  1. Oli napakoru. Otin 14 vuotiaana . Sen tekeminen ei sattunu mut kasvo ulos

    VastaaPoista
  2. lävistyksen saa ottaa 16 vuotiaana ilman vanhempien lupaaa ni venaat vaa että täytät 16 ja menet ottamaan ! :)

    VastaaPoista
  3. En suosittele ottamaan mitään lävistyksiä vielä moneen vuoteen, ite menin ottamaan joskus seiskaluokkalaisena naperona napakorun ja nyt kyllä aikuisena hitusen harmittaa. Loppujen lopuksi hoitaminen oli aika hankalaa ja koru oli tiellä monissa harrastuksissa. Lävistys ehti olla 3 ja puoli vuotta, välillä hyvässä kunnossa ja välillä todella tulehtunut. Loppujen lopuksi meni hermot siihen jatkuvaan märkimiseen ja muuhun, koru ei enää edes näyttänyt kivalta ja siitä oli vain vaivaa. Oli ihan hirveätä luopua lävistyksestä kun se oli siinä ollut monta vuotta ja nyt on muistona aika ruma arpi. Ei se jälki mun elämää haittaa mutta kyllä nyt kun miettii niin olisi voinut jättää ottamatta, mut ei sitä silloin teininä osannut ajatella muuta kuin sitä kuinka siistiiiii!!! napakoru on. Oikeasti se on yksi vaativimmista lävistyksistä hoitaa.

    Eikä naamaan kannata ottaa mitään lävistyksiä ennen kuin oot aikuinen ja ihan varma valinnasta, koska naamalävityksestä jää aina näkyvä jälki, jota ei pysty vaatteilla peittämään. Huulikorut on mun mielestäni kauhee massateini-ilmiö eivätkä ne todellakaan sovi kuin hyvin harvoille ihmisille. Arpi on aivan järkyttävän ruma, huuleen jää todennäköisesti sellainen näkyvä reikä. Ja oikeasti tekee tosi pahaa tuhoa hampaille.

    Itse pidän lävistyksistä ja tatuoinneista hirveästi ja nyt on suunnitelmissa sellainen microdermal -implantti, joten en todellakaan sano että ei kannata koskaan ottaa lävistyksiä tai että ne ovat kaikki ihan rumia. Lävärit ovat nättejä ja mukavia JOS ne paranevat kunnolla ja JOS ne sopivat kantajalleen. Mutta odota sinne täysi-ikäiseksi asti, ihan sen takia että olet aivan varma mihin olet ryhtymässä. Lävistyksillä ja tatuoinneilla on suuri riski mennä pieleen vaikka niitä kuinka hoitaisi ja olisi ammattilainen tekemässä koska siinä kuitenkin muokataan kehoa, eikä ihmisruumiin reaktioista voi koskaan olla varma. Ei ole olemassa mitään lävistystä jossa ei olisi vaaroja tai huonoja puolia. Itse hinguin kans nuorempana huulikorua mutta nyt oon tosi onnellinen etten ottanut sitä, olisi jäänyt vain kaduttamaan myöhemmin. Vielä 16-vuotiaanakaan ei todellakaan tiedä millaiseksi oma tyyli muokkaantuu, sopivatko lävistykset siihen ja onko valmis kantamaan niitä arpia, joita pois otetuista, revenneistä tai ulos kasvaneista lävistyksistä jää.

    Lisäksi lävärit ja tatuoinnit voivat oikeasti rajoittaa esimerkiksi ammatin ja harrastuksien valintaa. Lävistyksen ottaminen ei oo mikään hauska leikki millä saa suosiota ja kavereiden ihailua, se on vakava loppuelämästä ja omasta kehosta päätettävä asia jota pitää harkita tarkkaan. Ja kannattaa oikeesti kuunnella mitä mieltä sun perhe on asiasta, ne kuitenki kattelee sua ja sun lävistystä sitte tosi usein, eikä oo todellakaa ihqun napakorun arvosta menettää hyviä välejä vanhempiin.

    Ja sitten kun oot kasvanu ja tiedät millaisen lävistyksen kanssa oot valmis elämään loppu elämäsi, niin älä missään nimessä anna jonkun kaverin tökätä paskasella neulalla reikää vaan kerää tarvittavat rahat kasaan ja mene ammattilaiselle.

    Mieti asiaa vielä useampi vuosi, juttele lävistettyjen ihmisten kanssa, käy jututtamassa eri lävistäjiä, kattele netistä kuvia ja videoita kaikista erilaisista lävistyksistä ja myös niistä tulehtuneista ja revenneistä koruista sekä arvista mitä eri lävistykset on jättäny ihmisille. Joo ne kuvat voi olla ällöjä, mut parempi totutella siihen koska sä oot sitte se joka joutuu puhdistamaan sitä mätäistä napalävistystä.

    VastaaPoista
  4. Napakoru oli joskus mulla, mahallaa olo sattu joskus. Otin pois, ku oon pullee ni ei oikee sopinu... :D

    Nyt mulla on smiley, se on tosi kiva !

    + ei näy, muutaku pääasias hymyillessä (varsinki jos on banana-koru)
    + kivuton !
    + riskejä ei ole sinäänsä
    + parantuu 1-2 vko
    - voi vahingoittaa hampaiden kiillettä
    - hyvin harvoilla kasvaa ulos
    - repii ientä (kartiot, pallot ei)

    jeejee

    VastaaPoista
  5. Huulikoru: mulla on ollu huulikoru 2 kertaa, ja molemmilla kerroilla tein ite (: kyllähä se vähän nipisti, mut ei kauheesti. eikä tulehtunu, ollu kipee tai mitään. mut ei välttämättä jää minkäänlaista arpee tai reikää jos otat huulen sivuu, riippuen tietysti kuinka kauan se on sulla. keskelle alhaalle jää yleisemmin reikä :D -.- haluisin sen takasi, koska oli niin nätti (: mut tosiaa.. porukat ei tykänny ku tein sen salaa ja olin sillo 11 :D..
    Napakoru: Nyt on siis mulla napakoru, ei ollu kipee ollenkaa, ei sattunu tekemine (riippuu kipukynnyksestä)hyvin terveen näköne eikä näyttäis et kasvais ulos(: jos pitää korkeevyötäroöisiä housuja niin saattaa vähän punottaa sen jälkee ja sattuu vähä niitten housujen takia.. mut ei kauheesti.. ja se punotus ja "kipu" lähtee pois viidessä minuutissa. ei siis oo ollu alusta alkaenkaan kipee kunnolla ja suolaliuosta kannattaa käyttää pari kertaa kuukaudessa. Mutta suosittelen molempia <3 ja saat ottaa lävistyksen 16- vuotiaana ilman vanhempien lupaa! (: mut kannattaa ottaa talvella, koska kesällä voi tulehtuu ja sitä ilmeisemmin kasvaa sit ulos. talvella ei oo nii suurta riskii ja uloskasvamisen riski pienenee huomattavasti! huulikoru sattu ehkä 7-8 ja napakoru 4 (:

    VastaaPoista
  6. ei napakorun paraneminen kestä todellakaa noin kauaa :d jtn 2 viikkoo suunnillee ja se 4-6kk pitää välttää tyylii menemäst uimaa heti jonnekki järvee tai uimahalleihin + ei sattunu yhtää ottaa :) ja siihen tulee 'harjotuskoru' ensin ja sitä kannattaa pitää sen 4-6kk et se ei varmasti sit rupee kasvaa heti pois ja sen pitää muistaaksee olla titaania ni siit ei tuu mitää ihojutskii :) mul nimittäi on ny ollu täs 1-2v :Dd eikä satu enää yhtää jos istuu tai on mahaltee, ennen kyl koska olin vast sen ottanu

    VastaaPoista
  7. ihania kuvia, oot nätti :3
    Mut hyi lävistykset .. x.x

    hullusieni.blogspot.fi
    -saa kommaa takas:>

    VastaaPoista
  8. Huulikorun ottaminen ei sattunu mua ainakaa yhtää, ku otin sen sillo liikkeessä. Aluks se tulehtu, mutta kun jokapäivä putsas sitä semmosella jollain mintun makusella puhistusaineella, ni parani ja kyllä mä tästä sillee tykkään :) joskus se tosin jää hampaan taakse kiinni ja on sen takii aika vittumainen. Joskus hampaita pestessä jaa hammasharjaa kiinni, eikä sekää oo kovin kivaa :D

    VastaaPoista
  9. Iso kiitos kaikille :) ! Napakoru kuulostais tällä hetkellä kaikista miellyttävimmältä ottaa, mutta sen ottaminen kuitenki lykkääntyy syksyyn :D Kesällähä yleesä tekee mieli uida yms !
    Huulikoru taas ei ehkä sattuis nii paljoo... :33 Ja vois sopii mulle kivasti ! Pitää ny vähä viel miettii (:

    VastaaPoista
  10. Et ota kumpaakaa, tai ainakaa huulikoruu... Oot kaunis tyttö! Huulikoru vaa pilais sun nätit kasvot :) Ite en oo ikinä pitäny tytöistä joilla on näkyviä lävistyksiä, tai no korvakorut on ihan fine, kunhan ei sellasii jätti 5000000mm lävistyksiä korvissa sentään vaan ihan normi korvikset... Mut mun mielipide on se ettet ota mitään ja piste! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä (:

      Poista
    2. tosiaaki samaa mieltä täällä ollaa kans!! ja ylempänä anonyymin pitkä viesti oli tosi hyvä. napakoru on mun mielestä viel iha jees, jos ite sellasesta tykkää, mutta huulikoru.. eiiii tosiaan ei ei

      Poista
    3. Hah :') Niinno ite oon kyl täl hetkel enemmä sen napakorun puolella ! Ihan vaa just sen takii, et jos se huulikoru ei sovikaa mulle.. Tai sit jos sen joskus joutuis ottaa pois, ni jäis sellai jälki :/ Mutta katsellaa sitä napakorun ottoo syksyl sitte :)

      Poista
  11. mul on huulikoru napakoru ja kulmakoru:D ja vähiten niistä sattu kulmakoru. napakoru sattuu kai eniten ja sen parantumisaika on n. 1kk tai sillo ainaki se korun voi vissii vaihtaa ja sitte kulma-ja huulikoru parantuu jo parissa viikossa:)

    VastaaPoista
  12. Huulikoruu tai muuta reikää naamariin ei todellakaan kannata vielä ottaa (: niistä jää arpi jos tulehtuu tai kasvaa ulos, oon nähny ja kaverilla naama ei o nätti :/ Mulla itellähän on napakoru kävin ottamas salaa joskus 16 vuotiaana. Vanhemmat kyl säikähti :D siellä se piilossa vieläki on mut alkuun oli aivan tuskaa, tulehtus, mätis ja kipee varsinki kesällä mökillä.. nyt on hyvä ja siinä se möllöttää mut ei oikeestaan sen kummempaa :D

    VastaaPoista
  13. ja jos otat huulikorun ni muovinen tappi ei pilaa siun hampaita :) en khyll tiiä mistä niit saa ite oon yrittänny ettii mut en oo löytänny :(

    VastaaPoista
  14. Heei täst viel ku sanoit et kivuttomampi ois huulikorun otto, nii aluks ku suunnittelin napakorua, painoin kynsil (en siis todellakaa kovaa) ni siit kohast mist se neula sit meni läpi ja ihmettelin ku ei sattunu yhtää ja ei sit sattunu lävistyksen ottaminen :o kannattaaisko kokeilla tollei ?
    t. Laura D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinno en mä tiedä :D mut onha tästäki postauksesta jo yli puolvuotta aikaa ja mun mielipiteet lävityksiä kohtaa muutenki hieman muuttunu. Kokeilin tota sun juttuu ja mul kyl sattu napaa se nipistämine, mut ei se toimenpide montaa minuuttia kestä, ni uskon et siitä hengissä selviin :D Koska tammikuussa ois tarkotus sellane mennä ottamaan !

      Poista
  15. Mulla on huulikoru sekä napakoru :) huulikorun otin tänä keväänä mutta jouduin ottamaan sen pois leipuriopintojen vuoksi ja se meni umpeen. Siitä jäi sellai pieni reikä mun huuleen mutta se ei haittaa ja napakoru mulla on yhä ja se on ollu kohta sen 4kk. Mulla molemmat parani vajaassa parissa viikossa ja aion ottaa huulikorun takas ku saan opinnot päätökseen :) eli mulla on molemmat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä postauksesta onki jo vähän aikaa.. :DD mutta kiva kuulla :) ! Toivottavasti mullaki paranis yhtä nopeesti :D Tosin nykyään olisin hankkimassa vaan napakorun, mutta seki saa vielä vähän aikaa odottaa :)

      Poista