torstai 31. lokakuuta 2013

Vaivasenluu


Noniin heippa vaa taas kaikille ! Tänää päätin tulla avautumaa teille ekaa kertaa tästä mun vaivasta, mikä mulla siis on jalassa. Tiiän, et se on ruma, sitä mulle ei tarvii tulla kertoo, mutta pian toivonmukaa pääsen siitä eroo, jos lääkärit suostuu leikkaamaa tän ! Kyse on siis vaivasenluusta, josta haluun puhuu teille. Aiemmin oon hävenny tätä, enkä oo kertonu tästä ku pelkästää muutamalle ihmiselle. Vuosien saatossa oon kuitenki oppinu hyväksyy itteni kutakuinki sellasena ku oon ja nyt keräsin rohkeuteni ja haluun ja pystyn puhumaa tästä teille nyt.


Tässä on mun jalat ja kuten kuvasta näätteki, ni mun isovarpaaat osottaa iha jonneki muualle, mihi niiden pitäis -.-

Tää oikeejalka toivonmukaa leikataa ja suoristetaa !

Tää on mun vasenjalka, siinäki on jo selvää vääntyvyyttä, mut en vielä ainakaa leikkauta sitä, koska luulen et sitä jumppaamalla siitä vois saada ihan ok hyvän !

Noh, mikä tää mun ongelma sitte näiden kaa on? Jos saitte tosta aikasemmasta tekstistä sellasen kuvan, et haluun leikkauttaa tän mun jalan vaa sen takii, et häpeen sitä ja se on ruma, ni ootte käsittäny väärin. Mulle on oikeestaa yks hailee se, miltä mun jalka näyttää. Tärkeempää on se, että onko se normaali ja hyvässä kunnossa vai epänormaali ja huonossa kunnossa, joka rajottaa mua tekemästä asioita, joista nautin tai mitä haluisin tehä.
Oletan et teil on tällanen, normaali jalka? Pitäkää sen ton näkösenä !

Vaivasenluuta voi ehkästä, mutta jos se on perinnöllistä (kuten mulla) ni sille ei valitettavasti voi mitää :/ ja luultavasti toinen syy tän syntymiselle on ollu se, et mulla on ollu pienestä pitäen väärä kävelytapa, lääkäreide mukaa mun paino käveltäessä kohdistuu enemmä sisäsyrjille ja kuten siitä voi päätelläkin, siihen kohtaan tietenkin alkaa kehittymää vaivasenluu:/ Joka tapauksessa näillä keinoilla voitte ehkäistä vaivasenluun eli Hallux Valgusin syntymistä;

- Jumppaa jalkojasi aina silloin tällöin
- Käytä sopivan kokoisia kenkiä! 
- Vältä korkokenkiä ja suosi alle 3cm korkuisia kenkiä
- Pyri kävelemään kengillä mahdollisimman vähän ja kesäisin kulje ilman jalkineita






Miten tää sitte häiritsee mun elämää? miks haluun leikata tän jalan? No ensinnäki mua on raivostuttanu jo vaikka kuinka monta vuotta se, että välillä oon joutunu olee koululiikunnasta pois tän takii. Jos on vaikka ollu luisteluu tai hiihtoo.. Ja se on ollu mulle aika kova pala, koska mä kuitenki rakastan kaikinpuolin urheilua ja uusiin lajeihin tutustumista ja tykkään kehittyä kaikilla osa-alueilla. Lisäks talvisin oon välillä joutunu lopettaa lautailun Purnussa aiemmin tai on pitäny lähtee jo parin laskun järkee leputtamaa tota jalkaa, ku se kipu, mikä siitä syntyy on aivan tähtitieteelline. Sitä ei kukaa voi ymmärtää, paitsi ne, keillä tää vaiva on. Harrastusten ja muunkinlaisten liikunta-lajien lisäksi on tosi raskasta kävellä kenkäkauppaa ja etsiä sopivia, hyvännäköisiä kenkiä.. Tuntuu et kaikki on joko liian kapeita tai sitte ne on sopivia mut iha hirveen näkösiä! Juhlissa oloki on aina ollu tosi turhauttavaa ja pelkkää kärsimystä, ku juhlakengät on litistäny entisestää varpaat kasaa ja lopputuloksena tietenki aina ollu se, et iho on menny tosta luun kohilta rikki ja sitte se vasta kipee onki.. :/

Tästä kaikesta huolimatta oon jaksanu hymyillä :' ) 






Huhhuh miten turhauttavaa.. Ollaa vanhempien kaa kokeiltu kaikennäköisiä keinoja tän varpaan suoristamiseks ja kivun poistamiseks, mutta turhaan. Lukuisat lääkärikäynnit ja mua on vaa heitelty paikasta a paikkaan b. On nähty Hartolan terveyskeskukset, Sysmän yksityiset lääkärit ja terveyskeskukset, Heinolan yksityiset, Lahden terveyskeskukset.. Ihan kaikki vitun lääkärit on käyty läpi, eikä asialle oo osattu/voitu tehdä yhtää mitää. Samaa paskanjauhantaa ja voivottelua vaan.



Eilen kävin äitin kaa sitte Heinolassa yksityisellä lääkärillä ja vihdoin tätä asiaa toivottavasti aletaa viemää eteenpäin ! Jos kaikki menee suunnitelmie mukaisesti, ni ehkä ens viikol pääsisin Sysmää röntgen-kuvii ja siel otettais kuvat näistä jaloista ja marraskuussa pääsisin sitte leikkauksee, jonka seurauksena kepeillä pistelisin menemää sen 6vk :D ! Mut lyhyt aika se on ihmisen elämässä ku sitte taas miettii sen hyviä puolia ja miten paljon mä todellisuudessa siitä hyödyn! Toivottavasti piditte jollakilailla tästä postauksesta :') Heittäkää kommenttia !

@Insah